BUDAMAR GROUP predstavuje redizajn Vectronov

V jednej z našich predošlých noviniek sme uvádzali, že sa nám so spoločnosťou BUDAMAR podarilo uzavrieť nájomnú zmluvu, ktorej predmetom je 10ks rušňov Siemens Vectron MS. Obstaranie tejto desiatky lokomotív súvisí s pribúdajúcim nárastom prepráv.

Skupina BUDAMAR  sa spojila s agentúrou Railcolor Design a pre tieto rušne prináša redizajn polepov. 

Prepravca sa rozhodol, že nové vizuály Vectronov budú rozličné a prichádza teda s edíciami, z ktorých každá dostane priestor pre kľúčovú tému. "Sme architekti prepravy" je myšlienkou a zároveň sloganom prvej päťky rušňov. BUDAMAR by týmto chcel vyjadriť nádej, že ľudia, ktorých pandémia rozdelila, odcudzila, sa opäť vzájomne spoja. Tento odkaz budú po vizuálnej stránke zobrazovať mosty a viadukty. 

Vectron 383.218 je prvý, ktorý už nový polep dostal - zobrazuje Prístavný most v Bratislave.  Vyhotovenie polepu sa stihlo za jeden deň. Agentúra Railcolor Design, ktorá sa o redizajn postarala už za sebou nesie množstvo ikonických a originálnych polepov. 

V Mníchove sme si ho prevzali 20.6.2022 a 24.6.2022 bol už dopravený do Bratislavy. Do prevádzky bol zaradený 1.7.2022.

Postupne budú predstavené ďalšie štyri unikátne vizuály polepov. 


Ďalšie dva Vectrony s označením 383.216 a 383.217 sme odovzdali ešte v úvode roka - 3.3.2022.

Siemens Vectron 383.216 a 383.217. Dvojica  týchto Vectronov bola uvedená do prevádzky ešte v pôvodnom bielom dizajne. Neskôr ale aj tieto dva prejdú redizajnom. 


Štvrtý v poradí z tejto pätice je Vectron 383.219. Tento rušeň je už vyrobený a aktuálne čaká na prevzatie v Mníchove. A posledným je 383.220, ktorý čaká na výrobu. 

Predstavenie zvyšných piatich dizajnov príde neskôr a určite sa o to s vami opäť podelíme.